Вход | Регистрация

Зрелостници тръгват по стъпките на Ботев

Зрелостници тръгват по стъпките на Ботев

На 1 септември 40 зрелостници от три училища от Враца и техните ръководители тръгват по стъпките на великия революционер Христо Ботев. Абитуриентите от учебните заведения ППМГ "Акад. Иван Ценов”, СУ "Христо Ботев” и СУ "Козма Тричков” са победителите в конкурса "Най-патриотичен клас", който бе част от програмата на "Ботеви дни 2017” и се проведе под патронажа на кмета на Враца Калин Каменов.

Победителите бяха избрани чрез on-line гласуване и комисия, чийто председател бе представителят на Европейския парламент Владимир Уручев. И трите класа, победители в надпреварата, заслужиха достойно наградата - да посетят местата, свързани с живота и делото на Ботев в Румъния. В продължение на месеци те проведоха редица родолюбиви инициативи и впечатлиха комисията със своите идеи.

По време на екскурзията ще бъдат посетени редица места, свързани с живота на Ботев - паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Букурещ, в Галац ще посетят българската църква и българската болница, строени с дарения на Евлоги и Христо Георгиеви,  както и старото българско училище. В града на хъшовете - Браила ще се поклонят пред паметника на Ботев и ще усетят атмосферата на някогашния български квартал. Ботевите поклонници ще поднесат цветя на всички места, свързани с великия българин.
  

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар