Вход | Регистрация

Изграждат Център за социални грижи в Елена

Близо 800 хил. лв. ще бъдат вложени в проекта за 24 месеца

Изграждат Център за социални грижи в Елена

775 163 лв. дава Министерството на труда и социалната политика на Община Елена за изпълнението на социален проект в полза на деца до 7 години и родителите им. Парите за проекта "За по-добро детство” са под формата на заем от Международната банка за възстановяване и развитие, а 10 880 лв. са осигурени от Общината.

От 1 декември трябва да заработи център за предоставяне на социални услуги, от които да се възползват 4623 души от общината. 30 специалисти, сред които социални работници, психолози, педиатри, рехабилитатори и логопеди ще работят с две групи деца. Целта на проекта е намаляване на бедността сред децата и уязвими групи родители, както и избягване на тяхното десоциализиране.

Първата група е за деца до 3 години и техните родители, с които ще се правят срещи за формиране и развитие на родителски умения, ранна интервенция на уврежданията, семейно консултиране и подкрепа, здравна консултация. Втората група ще обхваща децата от 3 до 7 години и техните родители, които ще пшолучават помощ за интеграция в детските градини и в предучилищните групи, семейно консултиране и подкрепа, както и допълнителна подготовка за равен старт в училище.

Социалният център в Елена ще се помещава на първия етаж на ученическото общежитие на СОУ "Иван Момчилов”, като за целите му ще бъде изграден самостоятелен вход и санитарни възли, подходящи и за хора с физически увреждания.

 

 


Следете най-интересното от вашия регион и във Фейсбук страницата ни - тук!



Източник: Вестник "Борба"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар