Вход | Регистрация

Изграждат пречиствателна станция в Свищов за 30 млн. лева

Срокът на изпълнение на проекта е една година

Изграждат пречиствателна станция в Свищов за 30 млн. лева
Снимка: Север.бг

Договорът за изпълнение на проектирането и строителството на пречиствателна станция на отпадъчните води в Свищов вече е подписан, съобщават от пресцентъра на Общината.

Подписите под документите положиха заместник-кметът по строителството инж. Виктор Майсторов и Юлиян Инджов, представител на фирмата, която ще извърши строителството, в присъствието на кмета на Общината Станислав Благов и инж. Мария Дочева, ръководител на проекта.

Съоръжението ще бъде готово до 12 месеца, обеща Инджов. Той уточни, че неговата фирма е изпълнител на пречиствателната станция на столицата, а в момента изпълнява подобни проекти в Момчилград и Стамболийски.

По проекта са извършени подготвителните дейности и са проведени всички необходими процедури по обществените поръчки, съобщи инж. Мария Дочева. Тя допълни, че проектът се финансира от ОП "Околна среда” и Кохезионния фонд на Европейския съюз. 30,1 милиона лева е общата стойност на начинанието.

В обществената поръчка за строителството участваха 4 строителни консорциума, обединяващи по няколко строителни фирми. Проектът, който е с обща продължителност 36 месеца, бе забавен с 2 месеца. Това се дължи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията, която спря избора на изпълнител. Последна инстанция в съдебната сага бе Върховният административен съд, който окончателно се произнесе в полза на решението на Община Свищов.

23 706 000 лева без ДДС е стойността на строителните дейности по проекта. Тези пари включват работното проектиране на пречиствателната станция, изграждане на довеждащия колектор, подготовка на обекта и др.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар