Вход | Регистрация

Иззеха близо 5 000 кутии нелегални цигари от началото на годината

Иззеха близо 5 000 кутии нелегални цигари от началото на годината
Митница Русе

Само за двете седмици, от началото на годината, са открити и иззети близо 5 000 кутии цигари без бандерол от служителите на Митницата в Русе. До момента са образувани 5 дознания, като 4 от тях са приключили с осъдителни присъди по бързата процедура. Само по дознанията са иззети 4 797 кутии цигари. В полза на държавата е отнет и един румънски автомобил "Дачия", в чието двойно дъно митничари на ГКПП-Силистра откриха общо 4 мастербокса с цигари без бандерол.

При внезапни проверки в търговски обекти, за които има данни, че продават контрабандни цигари под тезгяха, русенските митничари са открили над 200 кутии цигари, за които са съставени 6 акта и един нелегален търговец е глобен с фиш.

Най-честите нарушения по границата са от тираджии, които обикновено зареждат по 10 стека цигари на безмитните магазини в Турция, за да имали "за подарък" по пътя през България и други европейски държави. Тъй като стойността на една кутия цигари, който не е регистрирана за продажба в България, по цени на съдопроизводството е 7.50 лева, пренасянето на около 9 стека такива цигари вече е подсъдно, тъй като надвишава по стойност размера на две минимални работни заплати, припомнят разследващи митнически инспектори.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар