Вход | Регистрация

Бургас 19°C

Инфо ден за държавни служители

Инфо ден за държавни служители
ОИЦ-Велико Търново

Информационен ден по нова процедура на Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК) ще се проведе утре във Велико Търново. Срещата ще започне от 10.30 часа в зала "Трапезица" на "Интерхотел ВТ".

Допустими кандидати са всички администрации на централно, областно и общинско ниво. Предвидената минимална стойност на бъдещите проекти е 20 000 лв., а максималният праг е 90 000 лв. Те трябва да бъдат реализирани в рамките на 9 месеца.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 15 май 2013 г.

Поради регистрирания висок интерес от страна на кандидатите, Управляващият орган на ОПАК продължава усилията от предходната година за повишаване на квалификацията на служителите от централната, областната и общинската администрация чрез обучения в страната. Финансирането по ОПАК ще осигури възможност много по-голям брой служители от всички нива на администрацията да бъдат обучени съобразно техните компетенции и специфични нужди.

Програмата предоставя 7 млн. лв. за повишаване квалификацията на служителите. Новата процедура за финансиране е по приоритетна ос ІІ "Управление на човешките ресурси", подприоритет 2.2. "Компетентна и ефективна държавна администрация". Тя е естествено продължение на процедурите насочени към администрациите, които стартираха през септември 2012 г.

 Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар