Вход | Регистрация
Русе 21°C

Как ще протече визитата на Макрон във Варна

Как ще протече визитата на Макрон във Варна

Двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, охраната на външните граници на Европейския съюз, както и идеите за бъдещето на Европа са част от темите, които френският президент Еманюел Макрон ще обсъди с българския си колега Румен Радев и с премиера Бойко Борисов по време на посещението си във Варна на 25 август. 

Във фокуса на разговорите ще бъдат също заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), съобщиха от Министерски съвет. 

Еманюел Макрон ще бъде приветстван на специална церемония в петък от 10 часа пред двореца "Евксиноград", която ще завърши с официалната снимка на президентските двойки. След това двамата държавни глави ще се оттеглят, за да проведат среща "на четири очи". Те ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции. В 11:15 часа Макрон и Радев ще дадат съвместна пресконференция за медиите.

В 11:35 ч. започва срещата на "четири очи" между Бойко Борисов и Макрон. Тя също ще бъде последвана от пленарни разговори, в които от българска страна ще участват вицепремиерите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министър Владислав Горанов. Пресконференцията на Борисов и Макрон ще започне от 12:45 часа.

Програмата ще продължи в късния следобед, когато българският премиер и френския му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" във Варна. 

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар