Вход | Регистрация

Конкурси за рисунка и есе насърчават приятелството между етносите

Те се организират от Община Русе съвместно с тези на Ветово, Иваново и Борово

Конкурси за рисунка и есе насърчават приятелството между етносите
Областна администрация - Велико Търново

Два конкурса, посветени на приятелството и толерантността между етносите, организира Община Русе в партньорство с общините Ветово, Борово и Иваново. Конкурсите се обявяват по повод на днешния Международен ден на ромите.

Те са част от проект "Интегриран подход на Община Русе за интегриране на роми и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе", с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.

В конкурс за рисунка на тема "Цветовете на eтноприятелството" могат да участват деца на възраст от 7 до 18 г. Рисунките трябва да бъдат с размер А4 или блоков лист, като няма ограничение за използване на материалите или техниките на рисуване.

Всяка рисунка задължително трябва да бъде придружена с данни за участника, изписани на гърба й: трите имена; възраст; клас; училище; пълен адрес; телефон за връзка.

Конкурсът за есе на тема "Хармонията на етническата толерантност" също очаква участници от 7 до 18 г. Есето трябва да бъде в обем до една стандартна страница (печатна) или две четливо написани (ръкописно), трябва да са посочени точни данни за автора.

Срокът за подаване на творбите е до 25 април, адресирани до Връзки с обществеността; Община Русе; пл. Свобода 6; 7000 Русе. На плика е необходимо да бъде написано: За участие в конкурс за рисунка "Цветовете на етноприятелството" или За участие в конкурс за есе.

Всички изпратени творби ще бъдат оценени от комисия, сформирана от организаторите. Ще бъдат присъдени награди за първите трима отличени участници във всеки от конкурсите.

Тържествено връчване на отличията ще се състои на 27.04.2016 г. в Пленарна зала на Община Русе, където ще се проведе концерт "Етноритми без граници".

 << Sever.bg във Facebook >



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар