Вход | Регистрация

Крадците провокират, полицаите се активират

Крадците провокират, полицаите се активират
Снимка: Thinkstock/Guliver

Два апартамента са разбити в ж.к. Колю Фичето. В сутрешните часове на вчерашния ден неизвестният (засега) извършител проникнал в две жилища на улиците "Полтава" и "Симеон Велики", чрез счупване на секретните патрони на вратите.

От единия апартамент са отнети 160 лева, сребърни обеци и бутилка Узо, а от другия липсват 270 лева и сребърни бижута. В РУП Велико Търново са образувани досъдебни производства за извършените взломни кражби.


"Малшанс" имал 55-годишният М. Й. от старата столица. Полицаите получили сигнал за извършващата се кражба на метални елементи от сграда на ул. "Ал. Стамболийски" собственост на Общината. Той бил задържан в момент на извършване на деянието - "усвоявал" осем метра метални водосточни тръби.

Досието на М.Й. вече включва 9 присъди за кражби, като последната е от 1 юли т.г. – Лишаване от свобода за срок от 4 месеца. Извършителят е задържан в РУП В. Търново. Срещу него е образувано бързо производство за извършената кражба. Инкриминираните вещи са върнати на собственика.

Полицаите са задържали и 28-годишния Г. П. От лясковец, който на 11 август откраднал в заведение дамска чанта от австрийска гражданка. Чантата била закачена на облегалката на стол в заведението, а в нея се намирали мобилен телефон, цифров фотоапарат, портфейл и златно синджирче.


Г.П. има присъда за вещно укривателство, за намиране на чужда вещ и невръщането й в установения срок, и регистрации за извърпени кражби. Признава за извършеното престъпление. Част от инкриминираните вещи са установени. Г.П. е привлечен в качеството на обвиняем за извършената кражба по образуваното в РУП Велико Търново досъдебно производство. Наложена му е мярка за неотклонение "Подписка”.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар