Вход | Регистрация

Лама Оле Нидал с публична лекция в Русе

Лама Оле Нидал с публична лекция в Русе

Лама Оле Нидал отново ще посети Русе. Днес той ще изнесе публична лекция на тема "Будизмът в съвременния свят”. Събитието ще се състои в "Канев център”, РУ "Ангел Кънчев” от 20:00 ч.

Напоследък все повече съвременни хора се интересуват от будизма и неговото приложение. Причина за това е фактът, че той не е свързан с ограничения в ежедневието ни. Хората, които практикуват на Запад не са монаси, а хора, които учат, работят, имат партньори и семейства. Благодарение на будистките методи всеки може да живее съзнателно един смислен, интересен и пълен с радост живот.

"Будизмът е за независими и зрели хора, които искат сами да определят живота си." - казва Лама Оле Нидал.

Ученията дават отговори на много въпроси от ежедневието като осигуряват подходящи методи за ефективно развитие. В тях няма догми и не се основават на вярата, а на преживяването. Чрез опита си будистите се учат как да разпознават пълния си потенциал. През последните десетилетия будистките учения са изключително
разпространени на Запад. Докато на Изток интересът намалява, западните групи непрекъснато растат, медитират и организират лекции на будистки лами в много европейски градове.

Един от тях е Лама Оле Нидал - утвърден будистки лама и един от малкото напълно квалифицирани будистки майстори, признат и на Изток. Той пътува и преподава повече от 40 години, а благодарение на неговата активност по целия свят функционират над 650 будистки центъра на Диамантения път.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар