Вход | Регистрация

МВР проверява щателно операцията в Лясковец

МВР проверява щателно операцията в Лясковец

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е разпоредил щателна проверка на всички обстоятелства по провеждането на полицейската операция в Лясковец. Това обяви в Боровец председателят на вътрешната парламентарна комисия Атанас Мерджанов.

"Има нужда и тази седмица ще създам работна група от представителите на МВР, на здравните и социалните власти, която да погледне на целия проблем като системен, за да може да се вземат превантивни мерки, а не след това да отчитаме кой е виновен и кой не си се свършил работата. Ще дам кратък срок за работа”, каза министър-председателят Пламен Орешарски на пресконференция в "Боровец” във връзка със случая, цитиран от радио "Фокус".

Заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов допълни, че държавата ще засили контрола за притежаването на оръжие от цивилни лица.

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще изслуша главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Депутатът Атанас Мерджанов допълни, че се обсъждат и промени в закона за боеприпасите и взривните вещества.

Обсъжда се и вариантът да бъде намален срокът от пет на три години на документа за психично здраве, срещу който дадено лице се сдобива със законо притежавано оръжие, обяви заместник вътрешният министър Васил Маринов. Той добави, че кабинетът се справя и със ситуацията с бежанците по южната ни граница. МВР ще предложи и нов план за действие и нови мерки по границата до 2014-а година.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар