Вход | Регистрация

Мъж и жена изчезнаха в Осоговската планина

Мъж и жена изчезнаха в Осоговската планина
Снимка: sxc.hu

Планински спасители издирват изчезнали мъж и жена в Осоговската планина, предаде БГНЕС.

Спасителната акция е започнала вчера, като сигналът е подаден в БЧК от от близки на изчезналите, които не са могли да се свържат с тях. По високите части на планините в цялата страна е мъгливо и на места дъждовно.

Изчезналите са 29-годишна жена и 53-годишен мъж от село Баня, община Разлог. Двамата са в неизвестност от 14 часа на 6 октомври.

Групата за издирване включва РД за противопожарна защита, Планинската спасителна служба и Гранична полиция. Издирването, което за сега е без резултат, продължава и днес.

"Вчера времето беше изключително лошо, заради мъглата имахме най-много 20 метра видимост. Нямаше видимост в дълбоките дерета. В момента мъглата се вдига и се надявам, че ще може да огледаме и във всички дерета, в които имаме опасения, че може да се изгубили”, обясни д-р Янчовски пред агенция "Фокус”.

Мъжът и жената са пътували с лек автомобил, тръгнали са от хижа "Осогово”, минали са през заслон "Превала” и са продължили към връх Руен. След това са се обадили, че са се спуснали в дълбоко дере, от което не може да излязат, което е било с лош път. След обаждането сигналът е изчезнал и няма връзка с изгубилите се.

"Търсим ги, обиколихме почти всички пътища по централното било на планината. Сега слизаме в дълбоките дерета. В момента видимостта се подобрява", обясни Янчовски. По данни на близките на загубилите се, те имат достатъчно храна и вода.

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Нова ТВ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар