Вход | Регистрация

НАП приканва по телефона да си платим актовете

Ако не го сторим до 14 дни - запор на заплата и изземване на превозни средства

НАП приканва по телефона да си платим актовете
Снимка: sxc.hu

С телефонно обаждане НАП ще приканва към плащане на актове към КАТ и други органи на МВР, съобщават от Приходната агенция. 3 600 са физическите лица, които ще получат обаждане от НАП в следващите 30 дни.

Общо 3.3 млн. лв. са невнесените задължения, като в информационната кампания са включени всички физически лица с непогасени задължения в общ размер до 5 000 лв.

Телефонният контакт е ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите доброволно да покрият дълговете си към бюджета, уверяват от НАП, базирайки се на опита си от други кампании. Според данните над 70% от длъжниците внасят задълженията си в уговорения срок, след като получат приканващо обаждане от Приходната агенция.

Длъжниците могат да погасят своите задължения в 14-дневен срок след позвъняването, ако не го сторят, може да се стигне до стартиране на процедура за принудително събиране на дълговете. Най-често това означава запор върху заплатата на длъжника или на притежаваните от него моторни превозни средства и продаването им на търг.

Директен запор на заплата, изземване на моторни превозни средства и публична продажба обаче очакват длъжниците с актове към МВР в размер над 5 000 лв., съобщават от НАП.

< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар