Вход | Регистрация

Намериха крадлите, обрали баба с 1800 лева

Намериха крадлите, обрали баба с 1800 лева
iNews/Радила Радилова

Полицията намери жените, обрали възрастна жена в Горна Оряховица.

Това са 30-годишната С. С. от Г. Оряховица и 32-годишната С. П. от великотърновското село Самоводене. Двете са известни на полицията и осъждани за джебчийски кражби.

На 23 януари те бяха обявени за общодържавно издирване и още същия ден са установени в Панагюрище и конвоирани в полицейското управление в железничарския град. Привлечени са в качеството на обвиняеми за извършено престъпление, в условията на опасен рецидив. Двете жени са задържани за срок до 72 часа с постановление на Районна прокуратура – Г. Оряховица.

Припомняме, че от 75-годишната жена от горнооряховското село Първомайци бяха откраднати 1800 лв. и мобилен телефон от платнена чанта, оставена до нея на пейка в Г. Оряховица. Престъплението беше извършено на 22 януари, около 13,30 ч. в близост до аптека в железничарския град.

Прегледани са видеозаписите от намиращите се в близост камери. От тях е установено, че две жени седнали до потърпевшата и докато тя пренареждала закупени по-рано хранителни продукти в чантата си оставила торбичката с парите до себе си на пейката. Използвайки отклоненото й внимание те я грабнали и побягнали.

Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар