Вход | Регистрация

Направиха първата копка на Арена Шумен

Направиха първата копка на Арена Шумен

Първата копка за изграждането на Арена Шумен бе направена днес от кмета на града Любомир Христов и зам.-кметът по строителството Боян Тодоров. Така седмица след сключването на договора за строителство започва и работата по изграждането.

Ръководителят на проекта Емил Мартинов заяви, че строежът трябва да приключи до 8 февруари 2018 г. Залата ще бъде открита със спортно мероприятие посочи кметът Христов.

1864728

Според идейния проект "Арена Шумен" ще бъде разположена на 5600 кв. метра площ и ще е на 4 етажа.
Първото ниво е -1, тъй като е вкопано в земята. Това се налага заради денивелацията на терена, обясни той и допълни, че на това ниво ще бъде разположено главното игрище, спомагателна зала, зала за фитнес, съблекални конферентна зала и кафене. На основния етаж ще бъдат трибуните за зрители, както и различни сервизни помещения. На ниво +1 ще има специални ложи, както и места за пресцентър и журналисти. На подпокривния етаж пък ще са инсталирани климатиците.

През август мг. за построяването на залата бяха гласувани 8 млн. лв. от Министерски съвет, а по-рано същата година бяха отпуснати 500 000 лева за проектиране на модерното съоръжение.

Източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар