Вход | Регистрация

Нов похват на ало измамниците: заплашват семейството с побой и тормоз

Нов похват на ало измамниците: заплашват семейството с побой и тормоз

Вчера следобед на домашния телефон на 65-годишен жител от Монтана се обадил мъж, който започнал да заплашва него и семейството му със саморазправа и побой, ако не предаде сумата от 24 000 лева. Заплашваният затворил домашния си телефон.

Няколко минути по-късно получил ново обаждане от друг непознат, който се представил за "гл. комисар Георги Лазаров" от полицията и поискал от него да съдейства за залавяне на обадилите му се по телефона престъпници.

Мъжът трябвало да предостави всичките си налични парични средства, като по този начин помогне на полицията да залови престъпниците. Малко по-късно той оставил сумата от 1950 лв. до дърво на бул. "Трети март" в Монтана. Случаят се разследва от полицията. Горе-долу по същото време неизвестен мъж се обадил и на домашния телефон на 67-годишна жена от Монтана, като й казал, че я следят и поискал от нея да приготви каквито налични пари има, за да ги предаде.

Последвало второ обаждане, в което мъж се представил за служител на полицията и съобщил на жената, че й се обажда, за да я предупреди, че я следят хайка измамници и трябва да съдейства за залавянето им. Обаждащият се попитал жената има ли друг телефонен номер.

Тя съобщила номера на мобилния си телефон. При последвало позвъняване на мобилния телефон се обадила жена, която казала на потърпевшата да пусне наличните си пари от балкона и веднага да се прибере и да заключи.

Жената хвърлила сумата от 1300 лв. през балкона и се прибрала. Отново позвънил мъж, който съобщил, че са хванали измамниците и след половин час ще й върнат парите с торбичката. След като не се появил никой, потърпевшата разбрала, че е измамена и се обадила в полицията, която вече разследва случая.

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар