Вход | Регистрация

Нови 42 паркоместа откриха във Велико Търново

Три общински паркинги и гаражи ще бъдат стопанисвани, поддържани и контролирани

Нови 42 паркоместа откриха във Велико Търново
Снимка: Север.бг

От 7 март гражданите и гостите на Велико Търново ще могат да ползват две нови зони за временно паркиране с 42 места, реши общинската комисия по организация и безопасност на движението.

25 места са обособени на бул. "България" от № 13 до № 1 по посока на движението. Събота и неделя ще са почивни дни за този паркинг. 17 места са определени за площад "Велчова завера" и са рапределени, както следва: 11 на ул. "Опълченска"  № 3, като още 6 места ще се включат допълнително - 3 на ул."Иван Вазов" № 1, а други 3 на ул. "Никола Пиколо".

Още 3 нови паркоместа са предвидени за зона  № 2 - на пл. "Славейков" и ул. "Стефан Стамболов" № 50. Местата ще бъдат на същата улица, пред хотел "Панорама". Тези зони ще работят без почивен ден, като до 1 април работното време на всички зони за кратковременно паркиране е от 8 до 17 часа.

Забранява се престоя и паркирането на моторни-превозни средства на ул."Васил Левски" по посока на движението  от кръстовището с "Бачо Киро"/Студентски стол/ към площад "Майка България" в дясно. Комисията реши освен забраняващия знак В27, там да бъде поставена и допълнителна табела Т 2 "Дължина на зоната 230 м.".

Денонощно охраняемият паркинг до "Отоплителна централа" с 35 паркоместа за товарни автомобили и 23 места за принудително преместени леки и лекотоварни автомобили, покритият денонощно охраняем паркинг на ул."Краков" с 83 места за леки автомобили и подземният гараж на ул."Поп Харитон" с 28 паркоместа за автомобили, да бъдат дадени за стопанисване, поддържане и контрол. Това реши комисията на общинското дружество "Организация на движението, паркинги и гаражи".



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар