Вход | Регистрация

Обстановката в Русенско за референдума е нормална

Обстановката в Русенско за референдума е нормална
Снимка: sxc.hu

Няма констатирани нарушения тази сутрин, свързани с полицейската охрана или пожарната и аварийна безопасност при отварянето на секциите в Русенско, информират от полицията. Не са регистрирани и инциденти или произшествия с председатели или членове на секционните комисии или служители на МВР.

Обстановката в региона е спокойна и няма нарушения на обществения ред във връзка с провеждането на Националния референдум.

Не са регистрирани случаи на нарушаване на Изборния кодекс, Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, Закона за събранията, митингите и манифестациите и ЗМВР. Не са регистрирани сигнали и прояви, които биха застрашили подготовката и нормалното протичане на Националния референдум.

Днес полицията ще осъществява само външна охрана на общо 324 секции на територията на Русенска област. Засилено полицейско присъствие на територията на областта и подсилено дежурство във всички районни служби "Пожарна безопасност и защита на населението” в региона.

Съвместно с областна администрация и РИК са приети мерки за осигуряване безопасността на движението при транспортиране на бюлетините. С полицейска охрана ще бъдат обезпечени всички МПС, превозващи бюлетините и протоколите до РИК, след приключване на референдума. От РИК до ЦИК-София материалите също ще бъдат охранявани от полицейски автомобили.

Вчера, 26 януари в звената "БДС” са издадени 2 удостоверения за гласуване, връчени са и 5 готови лични карти. Напомняме, че звената "Български документи за самоличност” в ОД МВР – Русе и 6-те РУП в Русе, Бяла, Две могили, Сливо поле и Ветово ще оказват съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват в Националния референдум. Те ще работят на пълен работен ден и днес. Така гражданите, които са възпрепятствани да дадат своя глас, заради изгубена или невалидна лична карта могат да получат удостоверение при искане, заявено в звената за документи за самоличност.

От полицията напомнят на гражданите, че законът забранява в изборните помещения да бъдат допускани въоръжени лица и хора в нетрезво състояние. Забранено е паркирането на автомобили в непосредствена близост до секционните помещения, както и оставяне на вещи без надзор.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар