Вход | Регистрация

Обсъждат създаването на регионален център във Враца

Обсъждат създаването на регионален център във Враца

Практическите стъпки за изграждането във Враца на регионален център в подкрепа на индустриите за здравословен начин на живот се обсъждат на двудневна конференция, която започна в града. Форумът бе открит от д-р инж. Кирил Желязков – главен директор на Българската стопанска камара, която е организатор на събитието. На официалното откриване на форума присъства и Торнстен Гайслер – ръководител на Бюрото на фондация "Конрад Аденауер” в София, които са съорганизатори на конференцията.

"Идеята за създаване на регионален център във Враца в подкрепа на индустриите за здравословен начин на живот в Северозападна България се обсъжда втора година, благодарение на инициативата на Българска стопанска камара и областна администрация – Враца. Финансовите инструменти за реализиране на идеята откриваме в Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж”. Необходими са ефективните усилия на участващите в този процес и ние, представителите на държавната и местната власт даваме гаранции, че ще направим всичко възможно проектът да се реализира тук” – каза в приветствието си областният управител Малина Николова.

"Благодарение на доброто ни сътрудничество с Българска стопанска камара и с Медицинския университет, както и добрата ни съвместна работа с правителството и областния управител, Враца, убеден съм в това, много скоро ще се превърне във водещ медицински център. С Медицинския център, който има идея да изградим във Враца, полагаме следващата голяма, стабилна основа за това градът да стане медицински академичен център. А с надграждането с фондация "Конрад Аденауер” можем да надградим визията и за медицинска индустрия” – заяви кметът на Враца Калин Каменов.
В двудневната конференция ще вземат участие също проф. Валентина Петкова – зам.-ректор на Медицинския университет – София и колегата й проф. Донка Байкова, проф. Пенка Маринова – директор на врачанския филиал на Медицинския университет, Лиляна Нелова – изп. Директор на Индустриалната стопанска асоциация във Враца, представители на Института за изследване на населението и човека към БАН, на Иновативен клъстър "Симулационни модели в медицината", на Българска стопанска камара. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар