Вход | Регистрация

Обществен барометър: „Коледни подаръци за политиците ни?“

Обществен барометър: „Коледни подаръци за политиците ни?“
Снимка: Thinkstock/Guliver

"Какво да подари Дядо Коледа на политиците ни?" ви попитахме тази седмица. В духа на празниците предложенията ни бяха шеговити, но с горчив привкус, предвид социално-икономико-политическата обстановка в страната.

По 25% от гласувалите на сайта са подкрепили отговорите "Разум" и "Прокурор". 50% застават на позицията, че "подаръкът" трябва да е "Национално отговорно поведение".

Наш читател е коментирал под въпроса на фейсбук страницата ни, че подаръкът за политиците трябва да "Ефективна, дългосрочна и без право на обжалване!"

В подкрепа на тезата за национално отговорно поведение е и настояването, зад което застанаха активистки от Сдружението на майките. Те призоваха премиера Орешарски да нареди на министерствата да не харчат нито лев бюджетни пари за скъпи коледни картички, а спестените пари на данъкоплатците от протоколни сувенири за ведомствата да бъдат дарени на Фонда за лечение на деца в чужбина и на Клиниката за лечение на деца с онкохематологични заболявания в "Царица Йоана" – ИСУЛ.

В навечерието на Рождество Христово самите политици си пожелаха здраве, вяра, а някои и нов парламент. Но все пак всички се обединиха около идеята за повече смирение през новата година, пише Ekipnews.

Старите хора казват: "Нова година – нов късмет". Дали пожеланията ще бъдат изпълнени, предстои тепърва да разберем. Дано само цената да е по джоба ни...

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар