Вход | Регистрация

Обществен барометър: Трябва ли да сме толерантни към различните по раса и етнос?

Обществен барометър: Трябва ли да сме толерантни към различните по раса и етнос?
Снимка: sxc.hu

Трябва ли да сме толерантни към различните по раса и етнос? ви попитахме в началото на седмицата. Оказа се, че тази тема вълнува обществото – гласувалите на сайта ни и изразили мнение на Фейсбук страницата ни са доста повече от друг път, което е показателно.

23,5% от гласувалите в сайта смятат, че за всеки човек трябва да има място под слънцето. Толкова са защитили и позицията, че ако срещат толерантност, ще отговорят на нея. 17,6% са на мнение, че не трябва да сме толерантни към онези, които умишлено подклаждат напрежение между етносите. За 35,3%  от гласувалите е без значение расата и етноса - важното е насреща си да имат Човек.

По подобен начин са отговорили и читателите ни на Фейсбук страницата:

"За мен естественото е да сме толерантни... Не е важно какво вероизповедание има човек, какви са сексуалните му предпочитания, каква раса и етнос е... Важното е да спазва законите и да бъде Добър Човек..." пише Донка Попова.

Според Петя Тончева "Към човеците - да, но към нетолерантните - не! Религията не е вяра, а е политика и манипулация, предназначена за неграмотните маси - обикновено изобразявани като овце! Трябва да се отнасяме с уважение към всичко заобикалящо ни, но на простотията и агресията - се отговаря с агресия!!!"

Подобна на тази е и позицията на Атанас Иванов, който твърдо завява, че не може да прояви толерантност "нито към хомосексуалистите, към ромите или към радикалния ислям. Причината е, че те не са толерантни към българите. Не може да има толерантност към нетолерантните".

Ивайло Йорданов пък е на мнение, че "народът е толерантен, но властниците не ни жалят никак".

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg


 

 

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар