Вход | Регистрация

Обществото се застъпва за обвинения в длъжностни престъпления Пламен Томов

Над 190 души са участниците във "Фейсбук" група в защита на арестувания служител на НАП-В.Търново

Обществото се застъпва за обвинения в длъжностни престъпления Пламен Томов

192-ма души се обявиха до момента в подкрепа на един от задържаните данъчни служители във Велико Търново. Приятели и познати на директора на Дирекция "Контрол" в ТД на НАП се организираха бързо в групата "Да защитим Пламен Томов от репресиите" в социалната мрежа "Фейсбук", възмутени от показния му арест вчера, излъчен и отпечатан из всички медии.

Членовете на групата застават без колебание зад честното име на г-н Томов. Те са на мнение, че зад ареста и повдигнатото му впоследствие обвинение за длъжностни престъпления и подкупи стои лична атака.

И непредубеденият зрител, без да е приятел на Пламен Томов, не може да не се запита защо всички телевизии и агенции снимаха именно неговото извеждане с белезници от сградата на НАП в старата столица, както и защо беше цитирано само неговото име часове наред. Арестувани са още 8 данъчни служители, между които също има заемащи директорски постове, техните снимки къде са?

Съвсем услужливо към обществото пък достъпът до сградата на НАП вчера не беше забранен за обикновените граждани, за да могат хубаво да огледат как се извеждат данъчни с белезници. По принцип вината се доказва в съда и всеки е невинен дотогава. Изглежда у нас не е съвсем така. Зрелището, показността са се превърнали в средство за вменяване на вина. Предварително, за всеки случай, ако някой не е разбрал.

Вината на Пламен Томов предстои да бъде доказана или да бъде оневинен, но петното върху името и кариерата му ще остане и в двата случая.

Пламен Томов е от Велико Търново, завършил е висше образование във ВTУ "Св. cв. Киpил и Мeтoдий" cъc cпeциaлнocтитe "Счeтoвoдcтвo и кoнтpoл" и "Финaнcи". Работи в ТД на НАП-В.Търново от 2003 година, започвайки професионалното си развитие от обикновен данъчен инспектор дo диpeктop нa Диpeкция "Кoнтpoл". Допреди около седмица заемаше временно поста директор на Приходната агенция в старата столица до провеждането на конкурс за длъжността. Конкурсът беше спечелен от юриста Ивайло Здравков.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар