Вход | Регистрация

Община Стражица осигурява средства за неотложни ремонти на кметствата

Парите са предназначени за кърпене на улиците и общинските шосета след тежката зима

Община Стражица осигурява средства за неотложни ремонти на кметствата
Снимка: Булфото

Неотложни ремонти на общинските пътища в размер на 3 500 лева ще може да извърши всяко от кметствата на територията на община Стражица. Средствата, осигурени чрез съвместно европейско и общинско финансиране, са предназначени за отстраняване на най-сериозните поражения след приключването на зимния сезон. В момента в много от селата се извършва рехабилитация на най-увредените участъци от уличната мрежа.

Наскоро бе извършен ремонт и асфалтиране на отсечката, водеща към гробищния парк в общинския център на стойност 26 868 лева. В най-скоро време се очаква и официалното откриване на обновената със средства от Програмата за развитие на селските райони църква "Св. св. Кирил и Методий" в село Балканци. Проектът за храма е на стойност повече от 68 000 лева и включва довършителни строително-ремонтни дейности, изработка и монтаж на иконостаси и стенописване на църквата.

В момента се изписват иконите на олтара, а местната управа и жителите на Балканци се надяват за откриването на храма да дойде великотърновският митрополит Григорий. Продължава работата и по друга църква, която също е финансирана по оперативна програма "Развитие на селските райони" - тази в село Горски Сеновец. Ремонтът и укрепването на храма "Св. Архенгел Михаил" е на стойност 210 998 лева. Работата по църквата започна през месец март и се планира да приключи до края на годината.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Областна администрация - Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар