Вход | Регистрация

Общината е подготвена при газова криза

Общината е подготвена при газова криза
Снимка: Thinkstock/Guliver

И да има газова криза, Община Велико Търново е подготвена!

Това информират от местната администрация, във връзка с напрежението в Украйна и възможността за намаляване или прекратяване подаването на синьото гориво към консуматорите в страната.

По този повод кметът на старата столица Даниел Панов е издал заповед всички управляващи газифицирани общински сгради да докладват за готовността си да преминат на алтернативно отопление.

Той е изискал информация колко са тези обекти, както и да се провери готовността за доставка на дизелово гориво при нужда или използване на електроенергия.

Докладите са събрани и обработени, предстои отстраняване на авариите там, където съществуват. 

В същото време стана ясно, че Русия се съгласи да поднови газовите доставки за Украйна през зимния период, по времена тристранните преговори с посредничеството на ЕС в Брюксел.

Документите бяха подписани от министрите на енергетиката на Русия и на Украйна Александър Новак и Юрий Продан. Подпис под тях постави и досегашният еврокомисар за енергетиката Гюнтер Йотингер. С това споразумение се уреждат доставките на газ до края на март 2015 г. и допълнително споразумение между руската газова компания "Газпром" и украинската газова компания "Нафтогаз", уточнява БГНЕС.

Цената на природния газ е определена на 385 долара за 1000 кубични метра.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар