Вход | Регистрация

Общински съветници поискаха оставката на плевенския кмет

Общински съветници поискаха оставката на плевенския кмет
Община Плевен

На редовното си заседание днес общинските съветници от БСП и БНД излязоха с декларации, с които настояват кметът на Община Плевен незабавно да подаде оставка заради скандалното задържане на неговия заместник Алексей Зелов, обвинен във вземане на подкуп.

"Не е темата за лов, която вълнува дясната опозиция, а как се управляват общинските дела в интерес на Плевен и плевенските граждани. Как се усвояват европейските пари, как се харчи местният бюджет.", се казва в декларацията на общинските съветници от обединената десница, съобщава БНР.

С втора декларация от групата обявиха, че напускат днешното заседание и призоваха колегите си отляво да напуснат председателските места в постоянните комисии.

От БСП категорично поискаха политическото мнозинство, доминирано от партия ГЕРБ и подкрепяният от нея кмет проф. Димитър Стойков да понесат цялата отговорност за случващото се  в Плевен. Мартин Митев, председател на групата на ГЕРБ определи исканията за оставка като категорично неаргументирани.

"Във въздуха смърди на корупция и брутален рекет над бизнеса. На пълно пренебрежение към интересите на гражданите на Плевен в името на личната лакомия и корпоративното доволство”, се казва в декларацията на БСП, представена от съветника Чавдар Велинов, цитиран от "Инфо.Плевен".

Съветниците от ляво дори поискаха провеждането на извънредни избори за избор на кмет.

Междувременно от десницата обявиха, че още следващата седмица ще загърбят политическите пристрастия и в името на Плевен и неговите граждани ще започнат разговори с БСП за бъдещи съвместни действия.

Междувременно от БНД обявиха, че още следващата седмица, загърбвайки политическите пристрастия в името на Плевен и плевенчани, ще започнат разговори с БСП, за да обсъдят бъдещите си действия.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар