Вход | Регистрация

Осъдиха задочно рецидивист, отмъкнал пенсията и покупките на жена от Кубрат

Осъдиха задочно рецидивист, отмъкнал пенсията и покупките на жена от Кубрат

56-годишен рецидивист получи ефективна присъда за грабеж на обща стойност 353 лева. Орхан Мехмед от Задруга не се яви в Окръжен съд-Разград, укрил се от правосъдието месец след престъплението, обявен е за общодържавно издирване.

Грабежът бил разкрит за 2-3 часа – разказа пред магистратите потърпевшата – 84-годишната Мария Найденова от Кубрат. На 7 юли около 18 часа тя се прибирала към дома си, след като си била взела пенсията от 359 лева, платила си тока, купила си: кафе, ориз и хапчета, носела покупките и портмонето си в пазарска чанта. Орхан Мехмед я проследил от един от магазините, в които пазарувала и на място, където нямало други хора я доближил, грабнал чантата й и побягнал. Жената се развикала, минувачи  опитали да хванат крадеца, но не успели. Само след няколко часа обаче кубратските полицаи намерили първо чантата и портмонето, а после и парите и извършителя на престъплението, които се бил укрил в село Беловец. Той захвърлил чантата близо до местопрестъплението, малка част от парите изхарчил, останалите били върнати веднага на възрастната жена. Орхан Мехмед е добре познат на местните служители на реда, той е осъждан за подобни престъпления и за разврат, а до 2014 г. излежавал 15-годишна присъда. През август нарушил мярката си за задържане подписка и се укрил, затова днес бе съден задочно.

Съдът постанови 5 години лишаване от свобода при първоначално строг режим на изтърпяване, както и подсъдимият да плати разноските на досъдебното производство – 135 лева – и на съдебното – 50 лева.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Варна.

Източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар