Вход | Регистрация

От неделя нов график на влаковете

Пускат допълнителни бързи влакове между София и Русе

От неделя нов график на влаковете
inews.bg / Цанка Донкова

Нов График за движение на влаковете на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД е в сила от 13 декември, неделя. Някои от по-дългите дестинации в страната ще се обслужват от допълнителни влакове, съобщават от БДЖ.

Два допълнителни бързи влака със задължителна резервация тръгват между София и Русе разпределителна ("Дунав”). Влакът ще заминава от Централна гара София в 15:30 ч. и ще пристига в Русе разпределителна в 21:41 ч. От Русе разпределителна влакът ще тръгва в 06:15 ч. и ще пристига в София в 12:23 ч.

По маршрута Русе-София ще пътува и бърз влак. Той ще заминава от Русе в 13:15 ч. и ще пристига в София в 19:25 ч.

Възстановява се директната връзка между Пловдив и Димитровград без прекачване на гара Първомай. Допълнителни влакове са предвидени и по теснопътната железопътна линия Септември – Добринище.

Два бързи влака със задължителна резервация ще се движат през летния сезон (от 28-и април до 23-и септември) между София и Варна ("Варна”). Единият ще пътува само в петъчните дни, а другият - само в неделните дни. През летния сезон ще се движат и директни влакове между Русе и Бургас (от 1-и юни до 31-и август), както и между Пловдив и Варна (от 1-и април до 1-и ноември).

По новото разписание на БДЖ се пускат в движение и два международни бързи влака между София и Белград. В техният състав ще има директни спални вагони между София и Москва през Будапеща – Братислава – Варшава – Минск.

Два международни влака с ново разписание ще пътуват между София и Будапеща. Влаковете "Бонония" ще преминават през Румъния по моста "Нова Европа” и ще пред;агат специална ценова оферта за пътниците.

През новата 2016 г. обемът на превозите с железопътен транспорт се запазва. Общо 600 влака обслужват пътниците. 20 от тях са международни бързи влака (като 4 от тях ще се движат само през летния сезон), 10 са бързи влака със задължителна резервация, 74 бързи влака, 145 пътнически влака и 351 крайградски пътнически влака.

Подробна информация за новия график за движение на влаковете може да бъде получена във всички железопътни бюра и гари в страната.

`<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар