Вход | Регистрация

Открадна двуметровата лъжица, символ на "Пазител на традициите"

Открадна двуметровата лъжица, символ на "Пазител на традициите"
А.Р.И.З.-7

Символ на Националната инициатива "Пазител на традициите” бе открадната по време на събитие, организирано от Асоциацията на хотелиерите в комплекс "Боровец" в неделя. Ефектната двуметрова лъжица, направена специално за кампанията от скулптора Димитър Койчев, изчезна безследно през нощта на събота срещу неделя от мястото, където се провеждаше Празникът на изкуствата и занаятите.

Събитието, на което Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 бе поканена, за да представи инициативата, посветена на хората, работещи за опазването на традициите и занаятите, бе организирано и с подкрепата на община Самоков.

Статуята е гостувала на десетки места из България по време на фестивала "Пъстра трапеза” и различни инициативи.

След установяването на липсата е потърсено съдействие от РПУ –  Самоков, за да се установи кой и защо стои зад наглата кражба. На този етап се предполага, че статуята е изчезнала в нощта на събота срещу неделя, но следствените действия тепърва ще установяват фактите.

И тъй като всеки българин е пазител на традициите, А.Р.И.З.-7 се обръща към всеки, който би могъл да съдейства с информация относно случилото се, или предполагаемото местонахождение на статуята. Защото е въпрос на морал и родолюбие един такъв символ да продължи да бъде там, където е традицията.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар