Вход | Регистрация

Откриха втора жертва на наводнението в Мизия

Откриха втора жертва на наводнението в Мизия
Снимка: Булфото

Около обяд днес в Мизия е открито тялото на мъж на видима възраст над 50 години, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца, предава БГНЕС.

Така официално жертвите на наводнението в Мизия станаха две след като още в неделя стана ясно, че заради водната стихия един мъж е загинал. Прокуратурата вече работи по изясняването на причините за настъпилото наводнение, в т.ч. ще бъдат установявани промените в речното корито на р.Скът, състоянието на язовирите на територията на община Мизия.

Положението в Мизия остава тежко. Над 100 са пострадалите постройки в града. От днес се очаква да заработи военно-полева кухня, работата на която ще се обезпечава от Министерство на отбраната и от Българския Червен кръст.

За да започне приготвянето на топла храна за пострадалото население колкото е възможно по-бързо, БЧК отново призовава производителите и търговските вериги за дарения на необходимите за това продукти. БЧК продължава набирането на средства за пострадалите от наводненията в страната на кратък номер 1466. Само за два дни по благотворителната кампания на БЧК са постъпили близо 100 000 лв.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар