Вход | Регистрация

Още една акция в помощ на пострадалите

Още една акция в помощ на пострадалите
Снимка: sxc.hu

Община Велико Търново и Български червен кръст стартират съвместна кампания в помощ на пострадалите от наодненията в общината. 

По инициатива на градоначалника Даниел Панов, след множество запитвания от граждани, доброволци и фирми, от днес ще бъдат разкрити 3 пункта, на които всички желаещи ще могат да донесат своите дарения.

Пунктовете ще бъдат разположени пред СОУ "Емилиян Станев”, СОУ "Г.С.Раковски” и ПГ "Кольо Фичето” и ще работят от 14:00 ч. до 19:00 ч. всеки ден до края на седмицата.

По последни данни засегнатите домакинства и хора имат нужда най-вече от мебелировка – маси, столове, дивани, също така от матраци, легла и техника. Не са необходими дрехи и обувки. 

По инициатива на БТВ чрез кампанията "Да помогнем” в общината постъпи дарение от дрехи, обувки, одеала, завивки, пакетирани храни, дезинфекционни и санитарни материали.

Днес дарението бе разпратено към кметствата в Дебелец и Килифарево и предстои да се раздаде на домакинствата по места.

Както вече Север.бг информира, кампания за подкрепа на пострадалите подеха от вчера и активистите от Демонстрационния център на НД Работилница "Седянка" - В. Търново, ул. "В. Левски" 15, комплекс Славяни, ет.2.

Даренията под формата на одеала, чаршафи и други завивки се събират при Мариана Гелова. 

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар