Вход | Регистрация

Плевен и Ловеч подават ръка на наводнените - обновена

Плевен и Ловеч подават ръка на наводнените - обновена
Снимка: sxc.hu

Ръка за помощ на пострадалите от проливните дъждове в страната подават и доброволци от БМЧК-Плевен, които започнаха фондонабирателна акция с подкрепата на Общината.

Младежите са поставили своята касичка пред Дом на книгата от 11:00 ч. до 13:00 ч. и от 16:00 ч. до 18:00 ч. Освен това раздават и материали с полезна информация как да се реагира при подобни ситуации.

Събраните средства ще бъдат преведени по обявената дарителска сметка на БЧК. Всеки един от дарителите може да запише своето име или послание в книгата, предоставяна от младежите, а след това тя ще бъде изпратена на Областните организации на БЧК във Варна, Добрич и Велико Търново.

Тази инициатива дава възможност на гражданите да проявят своята съпричастност и възможност за подкрепа на пострадалите.

Към момента не се събират предметни помощи, тъй като се цели с тези средства да се окаже подкрепа при възстановяването на щетите на пострадалите граждани. Събраните средства до сега са 332,70 лева.

За повече информация може да се обръщате към ОС на БЧК – Плевен

Центърът за трудови занимания "Майсторилница" към Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Ловеч организира благотворителна кампания по добротворчество в подкрепа на пострадалите от наводненията във Варна, Килифарево и Добрич.

Приканват се граждани да закупят сувенири, изработени в арт ателието на центъра, като събраните от продажбата средства ще бъдат предоставени на кампанията "Заедно в бедствието", организирана от Нова телевизия, Български дарителски форум и фондация "Помощ за благотворителността".

"Майсторилница"-та се намира на ул. "Стефан Караджа" № 16. Сувенирите са изработени от керамика и естествени материали от младежите, потребители на центъра. Те може да бъдат разгледани освен в центъра и на страницата му във фейсбук.

    

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар