Вход | Регистрация

Плевен почете паметта на четиримата загинали руски летци

Плевен почете паметта на четиримата загинали руски летци

На девети май, по случай 72-та годишнина от деня на победата над хитлерофашизма, в Плевен беше почетен подвига на четирима загинали руски летци. Събитието се състоя пред паметника, издигнат в тяхна чест, пред който се събраха редица представители на леви политически сили.  

Като част от честването, членове на различни политически партии изказаха почетни думи.
"Антифашистката идея днес ни е нужна повече от всякога, за да запазим ценностната система на Европа, за да запазим нашата собствена история и човешкото си достойнство. Това достойнство, което милиони проявиха преди 72 години, за да освободят Европа". Това каза в словото си Румен Петков – член на изпълнителното бюро на ПП АБВ.  

Десетки бяха присъстващите на отслужения молебен за почитане на паметта на загиналите. Сред тях официални гости бяха народните представители от "Коалиция за България" – Васил Антонов, Чавдар Велинов , както и координатора на ПП АБВ за област Плевен - Цветан Антов. 

Венци и цветя бяха поднесени от членове на партиите, участвали в събитието и десетки граждани на Плевен.

Имената на четиримата съветски летци, починали от раните си в Плевенската болница през Втората Световна война са: Ковальов Христо Асенович, Т. Иванович, Танков Михаил Йосович и гвардейски разузнавач Попов Николай Андреевич. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар