Вход | Регистрация

Пожар гори във Военния клуб - обновена

Пожар гори във Военния клуб - обновена
Снимка: Север.бг

Пожар гори в сградата на Военния клуб във Велико Търново. Няма пострадали хора. Евакуирани са всички, намиращи се в сградата, където се  провежда международното форум-изложение "Здраве, Щастие, Красота".

На място са екипи на пожарната - три от старата столица и два от Горна Оряховица, които гасят пожара. Заради силния дим обаче не могат да гасят огъня в сградата повече от две-три минути. 

"Пушекът тръгна от горната зала. Опитахме с пожарогасители да гасим, но пожарът се разрази повече", каза за Север.бг Теодор Неделчев, един от организатора на форума във Военния клуб.

Сградата е застрахована, под юрисдикцията е на Министерството на отбраната", съобщи областният управител проф. Пенчо Пенчев, който също е на мястото на инцидента.

Над покрива на Военния  клуб продължава да се издига гъст черен дим.

853964

"Строежът на сградата е започнал на 11 май 1933 г. и на 18 ноември 1934 г. е официално открита. Оттогава до се сега е военен клуб. През 1933 г. мястото е дарено на офицерското събрание от Общинския съвет. Основен ремонт е правен през 2003-2004 г. за около 500-600 хиляди лева. Отремонтирана е цялата инсталация и лично аз поръчах ново табло, направено в Русе. Сега разбрах, че някои от основните инсталации на полюлеите са били изключени и са били прокарани някакви временни кабели за осветлението. Може и от това да се е запалил пожара.

853952

Възможно е и от аспирацията на ресторанта. принудително сме я палили и гасили, с цел почистване от мазнините, но това е било организирано с участието на пожарна служба и наши служители.", сподели Йордан Йорданов, шеф на ДНА до 1 август 2008 г.

853960

Той не изключи и вероятността пожарът да е направен умишлено.

"Най-голямата грешка е, че след като смениха министри и агенции, лишиха Военния клуб от охрана и вечер след 17:30 ч. до следващата сутрин в 9:00 ч. няма никой. Ресторантът работи, а тоалетната на ресторанта е във Военния клуб. И нищо чудно да е умишлен палежът. Тя е апетитна сграда, на пъпа на града. Пощенската регистрация е пл. "Майка България" 1, а на номер 2 е регистрацията на Общината - така че, представете си за какво става дума.", изказа предположенията си Йорданов.

Работата по овладяване на огъня продължава. Районът е отцепен. Международното форум-изложение и участниците в него са преместени в хотел "Премиер".

____________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар