Вход | Регистрация

Последно предупреждение заради Алонсо

Последно предупреждение заради Алонсо
Снимка: Thinkstock/Guliver

Последно предупреждение за уволненине получи работникът от Ловешкият зоопарк, който допусна ягуарът Алонсо да избяга от клетката си. Шефът му д-р Феодор Вацов е наказан със забележка. Това сочи заповед на кмета на града Минчо Казанджиев.

По препоръка на комисия от МОСВ и РИОСВ - Плевен, работникът е преместен от сектор "Хищници" в сектор "Птици". Вече е в изпълнение и предписанието в правилата на зоопарка да се запише точка, според която при бягство на хищник, по преценка на ръководството и при невъзможност за справяне съсситуацията да се потърси съдействие на други зоопаркове или специалисти, които имат опит със залавяне на диви животни, съобщава БТА.

Зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков каза, че се разглеждат офертите за закупуване на далекобойна пушка за упояване и до две седмици зоопаркът ще бъде снабден с нея. По думите му по време на създалата се ситуация на 3 август са били налице три пушки за упояване. Те са с обсег на действие 30-40 метра, а новата ще бъде с обсег от 100 метра и ще струва между 3 и 5 хиляди лева.

По друга препоръка оградата на зоопарка се почиства от храсти и дървета във вътрешната и външната страна.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар