Вход | Регистрация

Почести за Хр.Ботев и загиналите за свободата във В.Търново

Програма за честването на 2 юни

Почести за Хр.Ботев и загиналите за свободата във В.Търново
Снимка: БТА

Денят на Христо Ботев и загиналите за свободата на България - 2 юни, ще бъде почетен във В.Търново с вой на сирени и военен ритуал.

Сирените за преклонение пред отдалите живота си за родината ще зазвучат от 12,00 до 12,02 ч. Малко преди това, между 11,40 и 11,55 ч., ще има тренировка за провеждане на събитието, информират от Община В.Търново.

От 11,45 ч. ще бъдат поставени часови пред паметниците "Майка България”, "Паметник на обесените”, "Стефан Стамболов”, "Велчова завера”, Паметна плоча на загиналите.

В 12,00 ч. на паметник "Майка България” ще има минута мълчание за загиналите, след което ще бъдат прочетени откъси от отличените есета в конкурса, посветен на 140 год. от гибелта на Христо Ботев.

Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов ще отслужи заупокойна молитва. Военни и официални лица ще поднасат венци и цветя на признателност и ще прозвучи химна на Р. България.

Организатори на честването са: Община Велико Търново, Национален военен университет "Васил Левски”, Общонародна фондация "Христо Ботьов”- клуб Велико Търново, Великотърновска Света митрополия.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар