Вход | Регистрация

Почетните граждани на Габрово получиха инсигниите си

На тържествената сесия на Общинския съвет присъстваха представители на побратимени градове

Почетните граждани на Габрово получиха инсигниите си
Снимка: Булфото

По случай празника на Габрово и 151-вата годишнина от обявяването му за град Общинската администрация награди заслужили негови жители с титлата "Почетен гражданин". На тържествена сесия на местния парламент, започнала в 9 часа сутринта с изпълнение на малкия цигулар Рафаел Бижев, посмъртно за почетен гражданин бе обявен жестоко убитият треньор по акробатика Лилян Александров заради активния му принос към габровския спорт.

С почетното звание бе отличен и председателят на местното подразделение на СБА Николай Казаков в знак на признание за дългогодишния му принос към организацията. В знак на признателност той пък връчи на кмета на града една от златните си купи, свидетелство за упоритата му работа в областта на спорта.

Като благодарност за издигането на престижа на Габрово като образователен и научен център за почетен гражданин бе обявен и математикът проф. Стоян Капралов.

Заради заслугите си в областта на спорта дългогодишният треньор по бокс Христо Радев пък получи "Почетен знак на град Габрово".

Гости на тържественото заседание на Общинския съвет бяха областният управител Мариян Костадинов, депутати, бивши кметове и управители на местния парламент, както и представители на градове, с които Габрово е побратимен. Трите делегации (от руския град Мытищи, Паневежис (Литва) и Тун (Швейцария)) поднесоха поздравленията си за празника на града.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар