Вход | Регистрация

Премиерът: Тунел под Шипка ще има!

Бойко Борисов отчете, че от началото на прехода нищо не е свършено по коридор 9

Премиерът: Тунел под Шипка ще има!
Снимка: Булфото

Премиерът на България Бойко Борисов категорично заяви, че тунелът под Шипка ще бъде построен, с което ще бъде подобрен трансевропейския коридор номер 9.

Борисов заяви още, че от началото на прехода в страната ни не е направено абсолютно нищо, за да се възползваме от европейските средства на кохезионния фонд и структурните фондове.

Премиерът, заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Николова бе гост в предаването "Гореща точка" по ТВ7, където представи актуализиран план за инфраструктурните проекти в страната.

България е единствената държава в ЕС, през която преминават общо пет международни транспортни коридора, но по никакъв начин ен се е възползвала от възможностите за външно финансиране при изграждането им.

Коридор номер 9, в който влиза и участъкът между Габрово и Казанлък, започва от Хелзинки и свършва в Гърция на Александруполис.

Единственото, което до момента е свършено по него е модернизацията и електрификацията на ЖП линията Димитровград - Свиленград.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар