Вход | Регистрация

Приморско осъмна под вода - обновена

Високите води отнесоха плажната ивица и палатки на къмпинг "Смокиня"

Приморско осъмна под вода - обновена
Снимка: Булфото

Обилните валежи отново направиха поразии в страната. Този път на българското Черноморие.

В Приморско е обявено бедствено положение.

Реките Ропотамо и Дяволска са прелели, има нанесени щети. Очевидци разказват, че водата в някои хотели е до колене. Приземни етажи са наводнени. Затворен е пътят преди лонгоса около река Ропотамо, тъй като има много паднали и изкоренени дървета вследствие на силната гръмотевична буря през нощта, уточнява Нова телевизия.

Затворени са и обходните пътища през Равадиново. До Приморско може да се стигне единствено с високопроходима техника. Залята е и цялата централна част на Приморско. Има обърнали се автобуси, които са препречили движението по обходните маршрути. Затворен е и пътят към ваканционното селище "Дюни" и къмпинг "Каваци".

Заради проливния дъжд настанените в един от хотелите прекараха нощта без ток и вода, съобщи Дарик радио. Рано сутринта кметът Димитър Германов свика Координационния щаб по бедствия и аварии за преценка на обстановката. Наводнени са приземни етажи и на други хотели, и къщи в Приморско.

Дворове и пътища в селата Ясна Поляна и Веселие също са под вода. Отсечката Приморско-Ясна Поляна е трудно проходима заради паднали от бурята дървета, информира и БГНЕС.

Над 70 хотела, жилищни кооперации, както и детската градина и сградата на Общината са наводнени в Приморско. Обстановката обаче постепенно се нормализира, каза общинският съветник и член на кризисния щаб Миглена Барцулева, цитирана от БНР.

С гумена лодка е спасен бедстващ тракторист, заяви кметът на село Веселие Стойчо Карабинов. По думите му мъжът е добре, но селото е в бедствено положение:

Седемчасовият пороен дъжд наводнил къмпинг "Смокиня" отнесе много палатки и оборудването на летовниците. Сред пряко засегнатите от природната стихия се оказа и музикантът Калин Вельов.  Насред наводнението Вельов събираше малкото му останали аксесоари за къмпинг в ремарке. Музикантът традиционно прекарва летните месеци по плажовете на южното ни Черноморие, пише и Булфото.

Природната стихия е нанесла сериозни щети на плажната ивица, отнесла е много палатки и оборудване на летовниците.

Пострадали хора няма.

В община Бяла също е обявено бедствено положение заради поройния дъжд, причинил наводнение, информира БНР. 

На територията на Бяла и село Попович са нанесени значителни щети, силно е нарушен нормалният ритъм на живот на хората. В момента по отводняване и почистване работят над десет екипа. На място е началникът на областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението", комисар Тихомир Тотев. В помощ на хората работят и шест екипа от "Пожарна безопасност", екипи на горско стопанство "Шерба", екипи на ВиК и Община Бяла.

Получени са десетки сигнали за наводнени сгради и помещения. Водната стихия е нанесла сериозни поражения по уличната инфраструктура. Щети има и по жилища, хотели и ресторанти. Екип на "Пожарна безопасност" е евакуирал шестима бедстващи от местността Карадере.

1337907

1337925

1337922

1337923

1337924

1338246

1338243

<<Sever.bg във Facebook>>


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар