Вход | Регистрация

Природозащитници на протест срещу условията в кучкарника

Природозащитници на протест срещу условията в кучкарника

Пред общината във Варна ще се проведе протест срещу условията в Приюта за безстопанствени животни в Каменар.

"Зимата отново изненада приюта.... Въпреки усилията на доброволци и служители, кучетата бедстват! Време е да кажем стига!", се посочва в поканата за събитието. Демонстрацията се организира от Фейсбук групата "Зоополиция-Варна".

Според членове на групата, във всички клетки на кучкарника има сняг,а животните студуват. Заради ниските температури се налага на животните да се сипва вода по няколко пъти на ден.

На появилите се преди няколко дни информации, че условията в приюта не са добри, от Община Варна заявиха, че всички животни в общинския приют за безстопанствени кучета са живи и здрави, хранят се по два пъти на ден, осигурена им е вода. Освен това на част от животните се прилага общоукрепваща терапия. Осигурени са топли постелки в дървените колиби на четириногите, чийто брой в момента е 102. Повече от 15 доброволци помагат ежедневно на служителите от кучкарника.

"Нашите опашатковци ще Ви очакват с нетърпение, за да получат малко внимание и любов. В замяна ще Ви дарят с много целувки и усмивки. Ще се опитаме да съчетаем разходката с нещо полезно. Все още има сняг в клетките, така че ще помолим всички да си носят лопати, за да успеем с Ваша помощ да изкараме и останалия сняг. Ако желаете да донесете нещо със себе си може да вземете непотребни стари дрехи и парцали, които да постелем в колибките им. Храна не е необходимо да носите и напомняме, че храненето на животни от външни лица в приюта е забранено", се посочва в поканата.

Уточнява се, че влизането по клетките ще става само в присъствието на старши доброволец.

Източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар