Вход | Регистрация

Проекти за 72 млн.лв. управлява екипът на Пламен Стоилов

Проекти за 72 млн.лв. управлява екипът на Пламен Стоилов
Снимка: Община Русе

Кметът Пламен Стоилов представи отчет за първата година от управлението на Община Русе през мандат 2011 - 2015 година. От доклада става ясно, че екипът на Община Русе е управлявал успешно проекти на обща стойност над 72 млн лева.

Един от тези проекти е "Еврорегион Русе - Гюргево оперативни решения: мастерпланинг за интегрирано управление на възможностите за развитие" на стойност 1 857 929 лева. Целта на разработката е детайлен интегриран мастерплан на еврорегион Русе - Гюргево, който да постави основата за последващо ефективно управление на общата територия, да служи за отправна регулаторна рамка за бъдещото изграждане на ключова инфараструктура.  

Изработен бе и интегриран план за градско възстановяване и развитие. Той бе създаден, за да се подпомогне осъществяването на визията за развитие на града до 2020 г. чрез реализация на проекти в градски територии.

Община Русе е сключила договор за изграждане на три Центъра за настаняване от семеен тип на територията на града на стойност 2 043 302 лв, както и е стартирала проект за обновяване и оборудване на Комплексен онкологичен център - Русе. Целта на проекта е да се подобрят възможностите за диагностика и лечение на злокачествени заболявания. Предстои да се закупи и въведе в експлоатация лъчева апаратура от най-висок клас, да се подобрят условията в стационара и да се осигури достъпна среда за хора с увреждания.

Стартирало е строителството на нова спортна зала на стойност 1 млн. лева - това е най-голямата инвестиция в материалната база на образователната система за последните 50 години. Реновирана бе и лекоатлетическата писта на Градския стадион, която е една от малкото сертифицирани от Международната федерация по лека атлетика на Балканите. На тази писта се проведе и възстановеният след 20 години прекъсване Международен лекоатлетически турнир "Младост".

Община Русе е спечелила и наградата на оперативна програма "Регионално развитие" за най-активна община, както и наградата "Община реформатор" на Осмата годишна среща на българските местни власти в град Пловдив.

 

 

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар