Вход | Регистрация

Работник загина при взрив в "Арсенал" - обновена

Той почина в Спешния център в Стара Загора в резултат на близо 100 % изгаряния, кръвоизливи и тежки травми

Работник загина при взрив в "Арсенал" - обновена
pik.bg

Работник загина при взрив в оръжейницата на "Арсенал" в Мъглиж.

Причината, довела до смъртта на 62-годишения мъж, е взрив в пиротехнически цех на завода. Георги Костадинов от село Шаново почина в Спешния център в Стара Загора в резултат на близо 100 % изгаряния, кръвоизливи и тежки травми. Няма други пострадали. Всичко е локализирано.

Взривът е избухнал в бронекабина на цеха, където автоматично се извършва пресяване на пиротехнически средства, съобщи за БНР изпълнителният директор на "Арсенал" инж. Николай Ибушев. Работници влизат в кабината само, за да изнесат готовия материал. Според него при всички случаи е нарушена технологичната дисциплина - или от небрежност, или от невнимание, въпреки всекидневните инструкции.

Комисии от "Арсенал" и от Областната инспекция по труда разследват причините, довели до смъртта на работника.

След последните инциденти в "Арсенал" бившият премиер Бойко Борисов разпореди специална проверка, но резултати от нея не бяха публично оповестени. От Инспекцията по труда излязоха с констативен протокол с 61 нарушения и още толкова предписания,  както и с три наказателни постановления. Без последствия остана и заканата на Яне Янев в предишното Народно събрание да се състави специална комисия, която да разследва приватизацията на военно-промишления комплекс в Казанлък.

Днес избухна и пожар в оръжеен комплекс в северната индустриална зона на Хасково, информира още националното радио. Изгорели са боеприпаси и оръжие. Комплексът е собственост на 43-годишен мъж. Все още не може да бъде извършен оглед, тъй като има откъслечни взривове на боеприпаси, които възпрепятстват работата.

Районът е отцепен. Работата по случая продължава.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар