Вход | Регистрация

Разбиха канал за трафик на жени

Модна агенция е набирала момичета с цел проституция

Разбиха канал за трафик на жени
Снимка: Булфото

По обвинение за сводничество и трафик на жени с цел сексуална експлоатация са арестувани президентът на Българската федерация по ръгби Росен Чолов, русенката Ралица Любенова и Пламен Кирилов.

Тримата бяха задържани в спецакция на антимафиотите в понеделник. Чолов е съпруг на актрисата и модел Ирена Милянкова. Според разследващи, именно чрез модна агенция Росен Чолов е набирал момичета, след което ги принуждавал да проституират.

Разследването на побой пред нощно заведение, завършил с убийство, става повод антимафиотите да започнат разследване срещу Росен Чолов. Според запознати, фаталната нощна свада от пролетта е била заради манекенка, предлагана за скъпоплатена консумация на заможни любители на модния подиум. При поредицата от разпити тогава се оказало, че всички момичета са свързани с една модна агенция. По-късно част от манекенките признали, че освен на подиума са принудени да заработват и на срещи в стаи на луксозни хотели. Така антимафиотите стигат до тройката Чолов - Любенова - Кирилов.

Според специализираната прокуратура, тримата били организирана престъпна група, която набирала манекенки, след което ги принуждавала да проституират. Част от момичетата дори били изнасяни за клубове за платена любов в различни европейски страни. Ралица Любенова и Пламен Кирилов са арестувани в офиса на модната агенция вчера призори, когато оформяли отчета от нощната смяна. Заедно с тях били и три момичета на дежурство.

От документите и компютрите, намерени в офиса, станало ясно, че работещите момичета били 20, част от тях дори непълнолетни. Манекенките били предлагани на цени от 800 до 1000 лева на нощ, в зависимост от "екстрите", които предлагали на клиентите си. По-скъпо се таксувало изпращането на момиче на частно парти извън столицата. Половината от сумата била за момичето, а другата за сводниците. При арестуването на Чолов в дома му, както и в офиса на фирмата са открити големи суми пари, много телефони и сим-карти и наркотици.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: БНТ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар