Вход | Регистрация

Регистрирани 201 проекта за над 317 млн. лева

Регистрирани 201 проекта за над 317 млн. лева
ОИЦ-Велико Търново

201 европроекта са регистрирани по всичките 7 оперативни програми във Великотърновска област. Общата им стойност възлиза на 317 338 553 лв. Проектите са на 97 бенефициенти – общински администрации, фирми, учебни заведения, обществени и неправителствени организации.

Информацията бе изнесена по време на уъркшоп за журналисти на тема: "Структурните фондове на ЕС и оперативните програми в България – възможности и перспективи". Проявата беше организирана от Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново.

Участие в нея взе и Мариела Цонева, директор на Дирекция "Общинско развитие" на Община В. Търново, в качеството й на ръководител на финансирания по ОП "Техническа помощ" проект, с който е създаден и функционира ОИЦ – В. Търново.

По време на работната среща местни журналисти и кореспонденти на централни медии бяха запознати със Структурните фондове на ЕС, оперативните програми в България, както и с техните Индикативни годишни работни програми (ИГРП) за 2013 г. Представена беше и актуална информация за изпълнението на оперативните програми във Великотърновска област – проекти, стойности и бенефициенти.

По данни на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН) към началото на януари 2013 г. в региона най-много са проектите по Оперативна програма: "Развитие на човешките ресурси" - 84 на обща стойност над 9,5 млн. лв.

Най-голяма във Великотърновска област обаче е общата стойност на 11-те договора по ОП "Околна среда" – 120,5 млн. лв. По ОП "Конкурентоспособност" са регистрирани 59 проекта с финансиране за над 70,2 млн. лв. По Оперативна програма "Регионално развитие" договорите са 44 за общо над 116 млн. лв. По ОП " Административен капацитет" в областта има два проекта да близо 500 хил. лв. и само един договор за еврофинансиране по ОП "Техническа помощ".

От всички 201 договора по оперативните програми в област Велико Търново, 87 са на 10-те общински администрации от региона. 90 от проектите са вече приключени, 37 са в процес на изпълнение, а 50 договора са със статус новорегистрирани.

ОИЦ – Велико Търново е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар