Вход | Регистрация

Ремонтът на транспортния мост продължава

Очаква се работата да приключи до края на годината

Ремонтът на транспортния мост продължава
Община Ловеч

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев провери строително-ремонтните работи на транспортния мост, който пропадна по-рано през годината. Градоначалникът се запозна на място с работата по възстановяването на съоръжението.

В момента на моста се монтират 16 греди върху колоните, върху които ще бъдат поставени панели, армировка и бетон. Мостът ще бъде асфалтиран, след като се постави хидроизолация. Ще бъде монтирано и осветление.

1116674

Предприемането на ремонтни дейности се наложи след обилните валежи и покачването нивото на река Осъм. На 14 юни бе установено аварийното положение на транспортния мост и това наложи затваряне на съоръжението за пешеходци и моторни превозни средства. Тази мярка затрудни преминаването на тежкотоварни превозни средства с товар над 10 тона и придвижването на работещите до някои предприятия в града.

Строителните работи са финансирани от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет и са възложени на Агенция "Пътна инфраструктура". Очаква се ремонтът да приключи до края на годината.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар