Вход | Регистрация

Рецидивист открадна кола от паркинг

Рецидивист открадна кола от паркинг
Снимка: sxc.hu

Рецидивист открадна лек автомобил от паркинга на Плевенската болница на улица "Георги Кочев" на 10 март. След подаден сигнал от собственика и организирани оперативни действия колата е намерена изоставена без липси и щети в квартал "Дружба" до Телевизионната кула. Установен е и извършителят – 27-годишен от Плевен. Мъжът има 51 заявителски материала, както и 17 присъди, той е задържан е за  срок от 24 часа.

В хода на разследването се установи, че в съучастие и сговор с 18-годишен за времето от 00:00 часа до 05:30 часа на 12 март от двора на "Държавно горско стопанство - Плевен" са откраднали 12 акумулаторни батерии, 4 джанти с гуми, два охладитени радиатори, 30 метра ел.проводник - 4 кв.мм. Помагачът също е от Плевен и има 25 заявителски материала, както и 9 присъди. Вещите, обект на престъпление, са на съхранение в 1 РУП Плевен.

На 13 март около 11:10 часа в полицията в Пордим е постъпил сигнал за извършена кражба от частна стопанска постройка в Пелишат. По информация на тъжителя е откраднат мъжки кон, червен на цвят. Незабавно са предприети оперативни действия по издирване на извършителя и животното, обект на кражба. При заградителни мероприятия от служители на РУП 1 Плевен и РУП-Пордим, в района на гориста местност до Тученица е задържан 31-годишен от Славяни и е установен конят.

Извършителят има четири заявителски материала за кражби и грабеж. Доведен е в полицията, където е направил пълни самопризнания по извършеното престъпление. Задържан е за 24 часа. Животното е върнато на собственика срещу разписка.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: ОДМВР - Плевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар