Вход | Регистрация

Решават за разрушена от дъжд улица в Черковица

Решават за разрушена от дъжд улица в Черковица
Снимка: Булфото

Дупки и ровини с дълбочина до 80 см са се образували на ул. "Никола Вапцаров” в село Черковица, община Никопол. Областният управител на Плевен Илиян Йончев се запозна с разрушената пътна настилка, в следствие на проливния дъжд.

Според изчисленията на специалистите повредената настилка е 2160 кв.м. Дългата около километър и доста широка за мащабите на населеното място улица е напълно унищожена.

Предстои община Никопол да изготви проект за възстановяване на улица "Никола Вапцаров”. Специалистите препоръчаха новата настилка да бъде от армиран бетон, като се предвиди и подходяща система за отводняване. Предложението бе одобрено от областния управител Илиян Йончев и кмета на Белене Емил Бебенов. Те ще настояват за бърза реакция от страна на държавата за решаване на проблема.

По мнението на хората епицентърът на дъжда в неделната вечер очевидно е бил в този участък на селото, защото на други места няма сериозни поражения. На това място обаче водата достигала повече от метър и вървяла с огромна бързина. Улицата не е много стръмна, но по нея се стичат дъждовните води от близките зелени площи на близкото село Сомовит.

<<Sever.bg във Facebook>>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар