Вход | Регистрация

Ротвайлер в приют чака осиновители

Ротвайлер в приют чака осиновители
Община Ловеч

Приютът за безстопанствени кучета в Ловеч предлага за осиновяване ротвайлер, обяви управителят д-р Ивайло Станков.

Породистото четириного е в приюта от месец, след като бее изхвърлено от преминаващ автомобил пред кафе-сладкарница в града.

Кучето е женско, евентуалният осиновител ще го получи кастрирано, обезпаразитено, ваксинирано срещу бяс, с издаден ветеринарно-медицински паспорт. Всичко това той ще получи безплатно, трябва само да го регистрира в Общината на свое име и оттук насетне да го гледа вкъщи, поясни д-р Станков.

От началото на годината досега в Ловеч са осиновени още един ротвайлер и едно хъски.

Според управителя на приюта малкият брой осиновявания се дължат на факта, че хората предпочитат да си хванат куче направо от улицата или да го вземат от познат. Но така на него няма да са направени всички изискуеми от закона манипулации и стопанинът трябва да ги осъществи сам.

Масово в Ловеч се изхвърлят кучета, ние ги събираме и обработваме, но трябва ги пуснем на местата, на които сме ги заловили. Това е и причината да има кучета в Ловеч, те са пуснати тук от други населени места и от приюта са длъжни да ги върнат съответно пак в града., припомни законовата норма д-р Станков.

Д-р Станков отправи призив към гражданите да бъдат по-отговорни, защото "да имаш домашен любимец или дворно куче-пазач е не само емоция, но и задължение".

Следете ни и във фейсбук - www.facebook.com/sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар