Вход | Регистрация

С петиция искат затвор за собственика на кучешкия концлагер във Варна

С петиция искат затвор за собственика на кучешкия концлагер във Варна
Пресцентър: Емил Радев

Над 6000 души са подкрепили петиция с искане собственикът на нелегалния развъдник за кучета Веселин Лефтеров да влезе в затвора. След като прекара 24 часа в ареста той бе пуснат на свобода, а обвинение все още няма повдигнато.

Със съдействието на евродепутата Емил Радев миналия четвъртък беше разбит нелегален развъдник за отглеждане и търговия с кучета. В двата кучкарника край с. Звездица и в кв. "Галата" бяха открити 67 четириноги, вързани, заключени, недохранени, с рани и кръв по тях.
Собственикът - 47-годишният Веселин Лефтеров, известен с прякора Дявола, е разследван за насилие над животните, за измами на клиентите, на които ги продавал с фалшиви документи като расови кучета и най-вече за големи данъчни престъпления.

"За първи път в България беше разбит нелегален развъдник за кучета. Обектът е функционирал от години край варненското село Звездица, а животните, лишени от елементарни грижи и подложени на нехуманно отношение, са отглеждани с цел продажба. Състоянието на намерените в развъдника около 40 животни е изключително тежко. Те не са получавали никакви адекватни грижи, не са били ваксинирани. Негодните вече да раждат майки са били убивани, а болните малки кученца са давани за храна на прасетата. Ушите и пръстите на животните са рязани без упойка, директно с клещите.

Всичките последни 67 кучета са спасени от Lucky Hunt Foundation, за което благодарим с цялото си сърце! Какви обаче са последствията за изрода, виновен за страданията на тези животни? Никакви! Веселин Лефтеров - собственикът на нелегалния развъдник беше арестуван за 24 часа и впоследствие ОСВОБОДЕН, защото няма достатъчно доказателства! До кога такива изроди ще няма да бъдат наказвани и ще са на свобода? Искаме затвор за този изрод!", пише в петицията, която ще бъде изпратена в прокуратурата. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар