Вход | Регистрация

Силно мразим правителството си!

Ние сме втори, преди нас са само Босна и Херцеговина

Силно мразим правителството си!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Може ли да има класация по омраза на правителства?

Може и България е в нея. За голямо учудване или не, тя се нарежда на втора позиция сред 12-те страни, които най-силно мразят правителствата си. Това става ясно от последния доклад на Gallup International – Global States of Mind 2014, цитиран от белгийския вестник Le Vif. Преди нас са само Босна и Херцеговина.

Ние сме с 13% одобрение за правителството. В същото време цели 79% от българите смятат, че "властите са корумпирани". В проучването се казва, че "от падането на комунизма България се бори да извърши преход към пазарната икономика". "Започнатите реформи са позволили на страната да се присъедини към ЕС, но лошите условия на живот и политическата нестабилност й пречат", констатират от Gallup.

Босна и Херцеговина са първи, защото едва 8% от населението одобрява управниците си. Цели 91% от жителите на страната смятат, че "корупцията е дълбоко вкоренена във властта".

Третата страна с ниско одобрение към властта е южната ни съседка по Европейския съюз (ЕС) Гърция с едва 14% положително мнение за правителството.

Сред 12-те страни в класацията са Чехия, Молдова, Пакистан, Перу, Румъния, Коста Рика, Ямайка, Португалия и Испания. 

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 



economic.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар