Вход | Регистрация

Спипаха Роджера, Джакомото и брат му за АЛО измами

Четвъртият задържан е шофьорът им

Спипаха Роджера, Джакомото и брат му за АЛО измами
Снимка: iNews

Престъпна група, занимавала се с телефонни измами задържа полицията, в рамките на реализирана операция.

Това са четирима мъже от Ветово, Русенско. Операцията е проведена под ръководството на Районна прокуратура - Г. Оряховица.

Разследването започнало на 27 март т.г., след сигнал, подаден от 84-годишен мъж. Той обяснил, че е станал жертва на телефонна измама - същия ден на домашния му телефон се обадил непознат мъж, който обяснил, че дъщеря му е приета в болница със счупен крак и за лечението й са нужни скъпи медикаменти за близо 14 000 лв. Неизвестният се съгласил и на 10 600 лв., и златна паричка – всичко, с което възрастният човек разполагал.

Два часа по-късно той предал скътаното на младеж, дошъл пред дома му, а малко по-късно успял да се свърже с дъщеря си и разбрал, че е измамен.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Г. Оряховица започнали незабавните действия по разследването и в хода им били установени  извършителите.  

Днес, съвместно със служители на ОДМВР – Русе и РУП – Ветово,  криминалистите на РУП- Г. Оряховица предприели проверки на четири адреса във Ветово. Задържани са четирима мъже на възраст от 20 до 30 години. Единият от тях, известен с псевдонима Роджера, скоро бил излязъл от затвора, където е излежавал присъда за идентично престъпление.

Негови сътрудници били Джакомото и брат му Ачо - активен контингент по линия "телефонни измами”. Четвъртият задържан е шофьорът им. От жилищата са иззети 5 мобилни апарата и 6 СИМ карти, част от които имат отношение към извършеното престъпление. Нищожна част от сумата е установена в един от мъжете.

В заложна къща в Русе е установена златната пара и е иззета.

Четиримата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Г. Оряховица. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар