Вход | Регистрация

Стегнете автомобила за зимата!

Родната полиция ще ни следи за изправност на всички системи

Стегнете автомобила за зимата!
Снимка: Булфото

Подгответе автомобилите си за зимата. Сменете гумите, чистачките, приведете осветителната система в изправност. Това съветват от полицията във Велико Търново.

Причината е очакваното рязко падане на температурите в края на седмицата, както и настъпващия есенно-зимен период, през който рязко се увеличават предпоставките за тежки пътно-транспортни произшествия и главно за инциденти с пешеходци.

В сектор "Пътна полиция” ще бъдат извършени проверки за готовността и степента на предварителна подготовка на пътната мрежа за експлоатация през зимата и готовността на техниката за зимно поддържане, както и наличието на инертни материали и сол. Списъците с потенциално опасните участъци и възможните места за спиране или пренасочване на движението ще бъдат актуализирани. Предвидени са съвместни проверки със служители на РД "Автомобилна администрация” за контрол на тежкотоварните автомобили за пригодността им за движение при зимни условия – износен протектор на гумите и липса на вериги за сняг.

Специалистите препоръчват:

Не пестете нито време, нито средства, за да приведете осветителната система  на Вашия автомобил в пълна изправност. Непременно се погрижете да си осигурите ЗИМНИ ГУМИ, /най-добре нови/ - от стабилността на автомобила на пътя зависи Вашият и живота на хората, които возите и срещате по пътя си!

Подменете остарелите и втвърдени пера на чистачките, които не чистят добре  -  те са крайно важни за видимостта напред; снабдете се с вериги за сняг, които следва да бъдат в багажника от началото до края на зимата;  проверете изправността на отоплението, устройството за измиване на предното стъкло и това за подгряване на задното стъкло. Поддържайте зареден с незамръзваща течност резервоара за измиване на предното стъкло; проверете концентрацията на антифриз в охладителната система.

Прегледайте в сервиз състоянието на акумулатора, спирачната течност. Амортисьорите са крайно важни за стабилността на автомобила, особено по неравни настилки и на завои.  

НЕ ПОТЕГЛЯЙТЕ НА ПЪТ ПРИ ПРОГНОЗА ЗА УСЛОЖНЯВАНЕ НА ВРЕМЕТО  И ОБИЛНИ СНЕГОВАЛЕЖИ! ПРЕДИ ВСЯКО ЗИМНО ПЪТУВАНЕ ПЪРВО СЕ ОСВЕДОМЯВАЙТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО И СЛЕДЕТЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА!
НЕ ОТЛАГАЙТЕ ПОДГОТОВКАТА ЗА ЗИМНИТЕ ПЪТУВАНИЯ!

Не се настройвайте погрешно, че  първият сняг  ще падне  късно, след края на ноември,  и не отлагайте подготовката и оборудването на вашия автомобил.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар